Monday Aug 01, 2022

Hovsamissilet 40 år

I anledningen af 40 året siden Hovsa-missilet nedlagde sommerhuse i Lumsås, genudsender vi en af Museum Vestsjællands første udsendelser - og opdaterer på hvordan historien bliver fortalt lige nu i Odsherred. Både i udstilling på museet og som teaterstykke på Odsherred Teater. 

For historien er interessant. Både som fortælling om et lokalsamfund. Men det er også historien om krigen der pludselig kommer faretruende tæt på. Og så er det historien om den lille mand mod systemet. 

Udsendelsens hovedperson er det missil som i 1982 kom bragende og nedlagde fire sommerhuse i Lumsås. 

“Slaget ved Lumsås, som vi kalder den - denne glorværdige sejr for den danske flåde hvor man sænkede 110 sommerhuse.” siger marinehistorikeren Søren Nørby med et ironisk smil i starten af udsendelsen. 

Podcasten er en del af Museum Vestsjællands udviklingsprojektet TVÆRSAM.

TVÆRSAM; et projekt med fokus på brugerinddragelse og samarbejde på tværs af kulturinstitutioner, erhvervsliv og museets seks kommuner. Det er støttet af Region Sjælland og Vækstforum. Projektet udvikler nye aktiviteter og måder at formilde på for at styrke borgernes historiske interesse og viden om deres lokalsamfunds særlige historie og betydning.

Foto: Forsvaret.

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2018 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320